Gas of hout?
Nieuws

Gas of hout?

Ieder type van kachel of haard heeft zijn voor- en nadelen. De keuze voor gas of hout is daarom erg afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. Wij zetten alvast 4 verschillende punten op een rijtje die je best in overweging neemt alvorens je een aankoopkeuze maakt.

Aankoop

Zowel bij gas als hout zijn er verschillende prijsklassen, maar in het algemeen is de aankoop van een gashaard iets duurder dan een houtkachel. Qua onderhoud geldt dan weer het omgekeerde.

Comfort

Een druk op de knop van de afstandsbediening en de kachel of haard brandt. Dat is het voordeel van gas. Tegenwoordig kan je zelfs via apps op uw tablet of smartphone je gaskachel of -haard bedienen. Brandstof is via de gasleiding continu aanwezig. Wie daarentegen kiest voor hout moet stookhout binnenshuis brengen, het vuur opstoken en gaande houden en nadien assen en afval verwijderen. De gewenste temperatuur aanpassen? Dat is bij gaskachels net weer een stukje eenvoudiger dankzij de afstandsbediening.

Rendement

Zowel hout als gas geven vandaag een hoog rendement, maar als je beiden vergelijkt, levert een houtkachel of -haard nog steeds meer warmte af. Dat kan zelfs oplopen tot een rendement van 80% tot 85%.

Vlammenspel

Met een houtkachel of -haard krijg je een natuurlijk vlammenspel dat een gezellige warmte oplevert. Die beleving is bijna onmogelijk na te bootsen met gas. Tegenwoordig geven ze wel een realistisch vlammenspel, maar het resultaat zal nooit helemaal hetzelfde zijn als bij een houtkachel of -haard.


Komt u er niet uit of creƫerden we alleen maar extra twijfel?

Dan kan je op het advies rekenen van onze vakmannen.

Spring binnen in onze toonzaal